2. Demo klic - Ženska in njen odnos do telesa

Žensko telo in naš odnos do njega


Kot ženske smo rojene v prečudovito telo, katerega delovanje je bistveno kompleksnejše kot moško in posledično zahteva več poslušnosti. A družba nas je prepričala, da je pomembnejše kot to kako se mi počutimo v našem telesu, to kako naše telo izgleda... posledično so dvomi, slaba samopodoba in občutek nezadovoljstva nekaj, kar je poznano prav vsaki izmed nas. Rešitev za slabe misli o našem telesu ni idealna postava, ampak globje sprejemanje sebe in razumevanje svojega telesa.


V četrtkovem klicu se bomo zato najprej pogovorile o tem, kako naše telo sploh deluje in kakšen je namen posamezne faze cikla. Te bomo povezale tudi s hormonskim in čustvenim stanjem in ozavestile kako to vpliva na naš odnos do telesa. Dotaknila se bom tudi pomena bolezni in neravnovesji v telesu in kaj se lahko čez njih naučimo. Glavni namen klica je, da dobite boljše razumevanje o tem, zakaj je naše dojemanje telesa tako subjektivno in se lahko iz dneva v dan popolnoma spremeni. Dobile boste tudi predloge za praktične vaje za dvig sočutja in ljubezni do svojega telesa, ki ji lahko vključite v svoj vsakdan. 


Do takrat pa bi te povabila, da pri sebi razmisliš o naslednjih vprašanjih: 

1. Katero stvar glede svojega telesa najtežje sprejmem? 

2. Kakšno zgodbo si govorim v glavi - s svojim telesom bom zadovoljna ko...?

3. Kakšen je moj odnos do menstruacije in tistih "tahujših" dni pred in med mensturacijo?


Cilj teh vprašanj je, da odpreš svoje zavedanje in da boš na klicu lažje potegila smernice za svoje življenje. Odgovore si lahko zapišeš in so samo namenjeni samo tebi. 


Taja

Dokončaj in nadaljuj