Vaje za pregled leta 2022

Ojla!
Čas po božiču in pred novim letom je idealen, da se ustavimo in pogledamo kakšno pot smo v tem letu prehodili. Tukaj vam prilagam različna vprašanja in vaje, ki jih lahko v tem času naredite. Vzamite to kot obred, da se povežete sami s sabo in naredite samorefleksijo. Napisala sem več predlogov, sami pa se odločite katere boste naredili.

 1. Kronološki pregled leta: Kaj vse se mi je v letu 2022 zgodilo? (napišite si kronološko kateri dogodkih so se zgodili, katere stvari so najbolj zaznamovale vaše leto - pomagajte s dnevnikom/koledarjem/slikami v telefonu, da se spomnite čim več stvari)

 2. Kaj so me ti dogodkih naučili? Katere so bile moje glavne lekcije, ki sem se jih letos učil-a?

 3. Napišite si seznam vseh zmag v 2022!

 4. Napišite pismo sebi - tukaj imate dve varianti, lahko napišete obe:
  - pismo sebi v trenutnem stanju - glede dogodkov, ki so se vam zgodili, da izkažete hvaležnost in se pohvalite kaj vse ste naredili v tem letu, kako ste se soočili z izzivi
  - pismo sebi v prihodnost - v tem pismu si vnaprej izkažete hvaležnost za stvari v novem letu in je po slogu pisanja identično zgornjemu pismu, samo da je namenjeno vam iz prihodnosti (potem ga zaprete in spravite na varno mesto in odprete konec decembra 2023) - v njem lahko prav tako izkažete hvaležnost, za vztrajnost in premike, ki si jih želite doseči v naslednjem letu in sicer vse stvari pišite v pretekliku (s tem pospešite manifestacijo)

 5. Katere osebe so zaznamovale moje letošnje leto? Če imate željo, lahko katerim izmed teh ob praznikih to tudi iskreno poveste. :)

 6. Primerjava našega stanja dec 2021/dec 2022:
  Na katerih področjih so bili največji premiki?
  Na katerih področjih je bilo najmanj premikov - pa bi si jih želeli?

 7. Kakšna je moja namera za drugo leto?
  Na katerih področjih si želim največ rasti?
  Kaj sem za to pripravljen-a storiti?


  Tako, mislim, da imate dovolj materiala, da možgančki začnejo delati. Dovolite si, da vas svinčnik vodi ;)

  Vesele praznike vam želim!Dokončaj in nadaljuj  
Diskusija

0 komentarji